Superliga

Despre Superliga si diviziile inferioare de sah

Campionatul intern de sah este organizat in 3 ligi: Divizia B, Divizia A si Superliga.

In Divizia B nu este un numar limita de echipe participante si se organizeaza in 3 serii. Echipele sunt formate din 4 jucatori, din care cel putin unul trebuie sa fie junior. Se califica in Divizia A castigatoarele celor 3 serii.

In Divizia A participa 10 echipe. Exista o singura serie. Echipele sunt formate din 6 jucatori, pot avea in componenta maxim 3 jucatori straini si trebuie sa aiba in componenta minim un junior. Echipele pot avea mai multe rezerve. Intr-un meci pot juca maxim 2 jucatori straini si este obligatoriu sa joace cel putin un junior. Se califica in Superliga primele 2 echipe si retrogradeaza in Divizia B ultimele 3 echipe.

In Superliga participa 10 echipe. Ca si in Divizia A, echipele sunt formate din 6 jucatori, pot avea in componenta maxim 3 jucatori straini si trebuie sa aiba in componenta minim un junior. Echipele pot avea mai multe rezerve. Intr-un meci pot juca maxim 2 jucatori straini si este obligatoriu sa joace cel putin un junior. Retrogradeaza in Divizia A ultimele doua echipe.

Datorita obligativitatii participarii unui junior in echipele din campionatul intern, juniorii pot fi legitimati la doua cluburi (dubla-legitimare). Unul dintre cluburi este obligatoriu sa fie club pepiniera.