Ducu Gavrilescu – castigator la BENASQUE, Spania

Ducu Gavrilescu a reusit un rezultat extraordinar la cunoscutul Open International de la Benasque, Spania, ajuns la editia cu numarul 37.

Duminica, 09.07.2017, s-a jucat turneul de blitz din cadrul festivalului. Desi a fost limitat de organizatori la doar 100 de jucatori, concursul a fost unul deosebit de puternic. Au participat 9 mari maestri internationali, 9 maestri internationali si 20 de maestri FIDE.

Ducu, desi are doar 14 ani, a fost numarul 27 in lista de start. El a reusit un parcurs foarte bun, a jucat cu 4 mari maestri si 2 maestri internationali si a castigat turneul de blitz cu 7.5 puncte din 9 runde. A pierdut o singura partida, la marele maestru roman Marius Manolache,a facut remiza cu unul dintre antrenorii sai, maestrul international Catalin Ardelean si a reusit sa castige cu piesele negre la favoritul 1 al turneului, marele maestru ungur Tamas Banusz.

Masa 1, cu antrenorul Catalin Ardelean – remiza

De remarcat faptul ca jucatorii romani au dominat turneul de blitz, 4 dintre ei terminand in primele 6 locuri: David Gavrilescu locul 1, GM Marius Manolache locul 3, GM Alin Berescu locul 5, IM Catalin Ardelean locul 6.

Clasamentul concursului il puteti vedea aici.

Reactii din presa internationala:

http://www.radiohuesca.com/noticia/588790/El-joven-ajedrecista-David-Gavrilescu-ganaba-el-Campeonato-de-Ajedrez-Relampago

http://es.chessbase.com/post/benasque-open-ronda-4